DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Weblog

“De Reis van de Held” - 6 november - Roelof de Vries

15-08-2017
 “De Reis van de Held” - 6 november - Roelof de Vries

"De Reis van de Held"  - 6 november - Roelof de Vries

De Reis van de Held is de titel van mijn interactieve lezing over jouw levensloop bekeken van spiritueel oogpunt.

We zijn allemaal helden en heldinnen die ieder voor zich het avontuur van het leven aangaan. In een wereld waarin we te maken krijgen met problemen, ongemakken, pijn en verdriet, maar ook met geluk, euforie, liefde, zorg en succes.

Het hoort allemaal bij datgeen wat wij het leven noemen.


Mijn naam is Roelof de Vries en hierbij stel ik me graag aan je voor als publiek spreker binnen het domein:

"Spiritualiteit en bewustwording"

Ter introductie:

www.roelofdevries.nl/youtube - introductie

www.roelofdevries.nl/over-mij

"De Reis van de Held"

In de Reis van de Held neem ik je mee om een reis naar binnen. Een innerlijke reis, waarbij je meer inzicht krijgt in jouw leven wat je tot nu toe hebt geleid en hoe het je heeft gevormd tot wie je nu bent. Je bent je er misschien niet bewust van, maar onder elk leven zit een plan. Het is een ontwikkeling die leidt tot bewustwording. Door het leven heen word je je steeds bewuster van de wereld en van wie je bent. Graag geef ik je meer inzicht in dit plan. 

Dit plan is hetzelfde als jouw bewustwordings-proces. Het is jouw spirituele-ontwikkeling. Door bewustwording kom je dichterbij jezelf, leer je jezelf beter kennen en word je steeds meer wie je bent. Vanuit daar ontstaat al het andere: jouw contact met andere mensen, wat je doet in het leven, hoe je betekenis geeft aan het leven, wat jouw leven zin geeft.

12 Stappen op weg naar je Zelf

De Reis van de Held waarin ik je meeneem bestaat uit 12 stappen die ieder van ons in het leven doorloopt. De stappen zijn voor ieder gelijk, alleen ieder doorloopt het op zijn eigen tempo in een eigenlijk persoonlijke variant, maar tegelijk zijn de stappen of levensfases voor iedereen herkenbaar.

Door deze 12 stappen beter te begrijpen krijg je meer inzicht in hoe jouw leven tot nu toe is verlopen en hoe je vervolgens bewuster door de stappen kan gaan die nog gaan komen.

De Reis van de Held is gebaseerd op het boek van de Amerikaanse geschiedkundige Joseph Campbell "The Hero with a thousand faces". Joseph onderzocht in zijn leven duizenden verhalen en destilleerde daar een bepaald verloop uit, wat eigenlijk elk levensverhaal gemeen had. Hij zag dat de hoofd-personage elke keer een zelfde soort ontwikkeling doormaakte, die hem uiteindelijk bracht tot het doel, de bestemming of de "schat".

Interactief en praktisch

De lezing is interactief wat betekent dat er van jou word gevraagd een actieve open houding te hebben, waarbij ik je op verschillende manieren zal aanzetten tot reflectie. Tevens is er genoeg ruimte om ook je persoonlijke vragen te stellen. Het doel is dat je aan het eind van de lezing genoeg stof tot nadenken hebt gekregen, wat je uiteindelijk verder helpt om dichterbij jezelf te komen en je leven meer vanuit daar te leven.

In het tweede deel van de lezing gaan we praktisch aan de slag. Hierbij leer ik je verschillende technieken die je kunnen helpen om dichterbij jezelf te komen en geef ik je ook meer praktisch inzicht hoe dit proces van dichterbij jezelf komen precies werkt bij jou.

Kortom het zal een levendige, leerzame avond worden met tevens veel zelf-reflectie!

1.jpg

Over mij

Op mijn tweeëntwintigste werd duidelijk dat ik van spiritualiteit mijn werk wilde maken. Ik werd me bewust van het feit dat er een woord was om te omschrijven waar ik al vanaf jonge jaren mee bezig was en waar ik ook andere mensen graag mee wil helpen.

Ik ben geboren (15 oktober 1984, Weegschaal) in Seoul, Zuid-Korea en als baby van tien maanden geadopteerd door Friese ouders. Ik ben opgegroeid in een groot gezin van zes kinderen in een dorp vlakbij Groningen.

De afgelopen 10 jaar (22 tot 32 jaar) heeft in het teken gestaan van het integreren van mijn (spirituele) inzichten in mijn dagelijks leven. Naast continue zelf-studie heb ik het onderstaande gedaan:

Naast de Master "Filosofie in bedrijf" (2011, pre-master Filosofie) ben ik gecertificeerd NLP Practitioner & Master en gecertificeerd Life-coach & Motivational coach.

Ik heb me verdiept in o.a. het werk van Eckhart Tolle, Law of Attraction (Manifestatie), Hegeliaanse Dialectiek, Taoïsme en Westerse-filosofie (vooral ethiek/moraliteit).

Ervaring heb ik met o.a. regressie (integratie van innerlijk kind), Ayahuasca/Cannabis, Kundalini, meditatie (Mindfulness)-technieken (bv. lichaamsbewustzijn, Yoga Nidra), EMDR, synchroniciteit, Yoga (Yin-Yoga leraar gecertificeerd) en verschillende NLP-technieken: bv. visualisatie/framing/modelleren. 

Daarnaast ben ik bekend met diagnoses als "Hoogbegaafdheid", "Hooggevoeligheid (HSP) / Sensitiviteit", "Nieuwetijds-kinderen".

Levensmissie

Nu mijn eigen ontwikkeling (32 jaar) in wat "stiller water" terecht is gekomen is het tijd om mijn aandacht te verschuiven naar anderen. Ik zie het dan ook als mijn missie om zoveel mogelijk mensen te begeleiden in hun levensloop, bewustwordings-proces en persoonlijke ontwikkeling tot het worden van de beste versie van je zelf en het vinden van jouw eigen levensmissie in deze wereld. 

"Ik zie het als mijn missie om zoveel mogelijk mensen bij te staan in hun individuele bewustwordings-proces tot het worden van de beste versie van zich zelf, met als gevolg een bewustere, meer duurzame samenleving".

Tot bij de lezing! Groet, Roelof

Prijs: euro 15,00.
Datum en tijd: 6 November 19:00 - 21:00
Locatie: Mec Spirit Koetshuis Madoera. Javalaan 24 3742 CP Baarn
Aanmelden: 06-51425243 - info@mcspirit.nl
Reacties:


Geef je reactie: